Onze diensten

Voor ieder ICT-vraagstuk een oplossing

We beheren werkplekken, servers en netwerken en denken graag met u mee. Wij vinden het beantwoorden van uw vragen en oplossen van uw problemen belangrijker dan u  weer iets nieuws te verkopen.

Maar als we vinden dat het nieuwe product een aanwinst voor u kan zijn, dan zullen u hierover informeren. We werken met de beste merken en betrouwbare partners om uw omgeving zo soepel mogelijk te laten functioneren. Zowel nu als in de toekomst.

24/7 monitoring

Aankomende problemen worden gesignaleerd , voordat u het probleem ondervindt.

Dat klink natuurlijk heel mooi, hoe realiseren we dat?
Via ons intelligente monitoringsysteem zijn we in staat om diverse belangrijke onderdelen van uw netwerk, zoals uw server(s) en internetverbinding, te monitoren. Dat gebeurt 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het monitoring-systeem verzamelt doorlopend gegevens én stuurt ons berichten, wanneer een schijf dreigt vol te lopen bijvoorbeeld. Dat stelt ons in staat om problemen op te lossen, voordat u er last van heeft. Ook kunnen we problemen ontdekken, doordat bijvoorbeeld in de nachtelijke uren een melding wordt gedaan van het niet bereikbaar zijn van een systeem, terwijl dit zich overdag niet voordoet.

Onze monitoring bieden we als separate dienst aan, maar is standaard onderdeel van ons ServicePlus model; waar u naast de monitoring ook geniet van een korting op onze reguliere tarieven. U kunt kleine vragen gratis stellen aan onze helpdesk en we voeren pro-actief gepland onderhoud uit aan uw omgeving.

Backup Online

Bestanden ineens kwijt? We zetten een backup terug en u kunt lekker doorwerken.

Een goede backup is zeer belangrijk. Vanuit alle hoeken wordt verwacht dat ieder bedrijf haar data netjes bewaart en veiligstelt. Vanuit leveranciers, klanten, collega’s maar ook de overheid (denk bijvoorbeeld aan de AVG). Dan is het geruststellend dat u weet dat (en waar) uw data versleuteld gebackupt is. We hebben verschillende backup oplossingen, die automatisch werken op vaste tijden of intervallen en variëren van eenvoudige bestands-backups tot aan complete serverimages. Daarmee bent u verzekerd van de beschikbaarheid van uw data, of ze nu verwijderd zijn, per ongeluk overschreven, of door ransomware ‘gegijzeld’. En of een backup nu wel of niet gewerkt heeft, wij krijgen er altijd bericht van! Een goede backup is een verstandige investering en hoeft niet eens duur te zijn.

Er zijn al backupoplossingen vanaf € 6,- per maand.

Beveiliging

Goed beveiligd en toch eenvoudig zorgeloos  werken. 

Dat willen we allemaal wel, maar hoe doen we dan?
Goede beveiliging bestaat uit meerdere onderdelen die goed op elkaar zijn afgestemd. Denk aan wachtwoorden, firewall, virusscanner, encryptie, beveiligde toegang van buitenaf enzovoorts. Maar ook zaken zoals een juiste scheiding van data in uw netwerk, beleid rondom wachtwoorden en (internet)gedrag, het tijdig installeren van Windows updates maar ook andere patches. Het selecteren van de juiste mix afgestemd op uw organisatie is dan essentieel. Iets waar wij u goed bij kunnen adviseren, zowel nu als in de toekomst. Beveiligen is immers een doorlopend proces en geen eenmalige ‘ik installeer even iets’-actie. 

Het gaat te ver om alle mogelijkheden hier uitvoerig te bespreken, maar we pikken er een paar onderdelen beknopt uit.
Wachtwoorden. We werken er allen (verplicht) mee, maar inmiddels weet iedereen dat goede wachtwoorden best ingewikkeld kunnen zijn om te gebruiken of onthouden terwijl ze vatbaar zijn en blijven voor misbruik. Het toevoegen van tweestapsverificatie is daarbij een goed hulpmiddel, door bijvoorbeeld het ontvangen van een tijdelijke code op uw smartphone.

Firewalls, we noemen ze vaak zo. Maar onderling zijn er veel verschillen in beschermingskracht. De NextGeneration firewalls die we gebruiken, blokkeren niet alleen aanvallen. Ze zorgen ook voor gereguleerde toegang van buitenaf, controleren bestanden al op malware voordat deze op de werkplek/server worden aangeboden en reguleren toegang tot ongewenste websites. En de rapportage zorgt voor de nodige registratie.

Virusscanner. Virusscanner is eigenlijk een verouderde verzamelnaam. Een betere benaming en bescherming komt van Endpoint Protection software, die niet alleen virussen, maar ook malware en ransomware kan detecteren en stoppen. Voeg daar een automatische patchfunctionaliteit aan toe voor uw meest gebruikte software en we zijn al een heel eind op weg met beschermen van uw systeem.

File sharing

Overal met uw data werken, cloud of geen cloud. 

Deel uw bestanden eenvoudig en veilig met collega's of derden. 

De behoefte om samen te werken wordt steeds groter. Hoe fijn is het dan, om bestanden te kunnen op een veilige manier te delen? En niet alleen met collega's maar ook bijvoorbeeld met uw klanten, waarbij u in controle bent en blijft over welke bestanden u deelt, met wie en voor hoe lang. Dus geen heen-en-weer mailen van bestanden en dan achteraf moeten constateren dat iemand toch echt in de verouderde versie van het bestand heeft zitten updaten, met als gevolg allerlei handmatige correcties.  

We maken gebruik van diverse bewezen oplossingen (zowel 'traditioneel' in het eigen netwerk, als in de cloud), waarbij we de oplossing kiezen die het beste bij uw situatie past.

Office 365

Bestanden verwerken en delen en communiceren op alle apparaten.

Microsoft Office 365 is een verzameling van internetdiensten. Deze diensten worden deels aangeboden als online diensten en deels als applicaties op desktop-pc, tablet en telefoon; of gecombineerd. De applicaties op desktop/laptop zijn vergelijkbaar met het pakket 'Microsoft Office', met het verschil dat u via Office 365 altijd de beschikking heeft over de meest recente versie en u de software niet eenmalig aanschaft, maar per maand of per jaar afneemt.

De online diensten zijn gebaseerd op bestaande software van Microsoft. In plaats van deze software op uw server(s) of computers te installeren, maakt Office 365 gebruik van servers die door Microsoft geïnstalleerd en beheerd worden. Office 365 wordt ook wel 'Software as a Service' genoemd. Hierdoor draait Office 365 als online dienst op elk platform dat internet ondersteunt. Ook uw data wordt in de meeste gevallen dan bij Microsoft opgeslagen, op servers binnen de EU/EEG om zo ook aan de Europese wetgeving te voldoen.

U kiest zelf welke toepassingen en onderdelen u ter beschikking heeft, door het type licentie wat u afneemt. Wij helpen u graag met het maken van een keuze die goed bij u en uw bedrijf past. Daarnaast verzorgen wij de inrichting (en beheer) van uw Office 365 omgeving en de de migratie van uw bestaande e-mail en/of data, zodat u snel en eenvoudig aan de slag kunt. Via onze eigen backupoplossingen zijn we bovendien in staat om backups te maken van deze data, voor maximale veiligheid.

Wireless oplossingen

Snel en stabiel wifi, binnen en buiten. Zelfs voor uw gasten. 

Wifi is niet meer weg te denken en we komen het dan ook vrijwel overal tegen (thuis, op het werk, in publieke locaties). Maar een goede (snelle, stabiele én veilige) wifiverbinding is minder vanzelfsprekend. Zeker in de thuissfeer horen we vaak klachten over de wifiverbinding, wanneer de kinderen (die dezelfde wifi verbinding delen) het internet op gaan. Of uitgesproken zorgen of de eigen computer geen risico loopt wanneer anderen ook op het wifi netwerk zitten. Onder meer voor deze vragen hebben we een aantal goede wifioplossingen ter beschikking; zowel voor binnen- als buitenshuis én waarbij u een apart wifinetwerk voor uw gasten (of kinderen) kunt gebruiken, zodat uw eigen computer weer een stukje verder beveiligd is. Geen gedoe met andere wificodes wanneer u van de woonkamer naar de zolder loopt (omdat het wifi signaal van beneden niet ver genoeg reikt) of van het hoofdkantoor naar een nevenvestiging reist (omdat de wifi codes niet gestandaardiseerd zijn). Gewoon goede wifi.