Beveiliging

Goed beveiligd 
en toch eenvoudig zorgeloos  werken.
Dat willen we allemaal wel, maar hoe doen we dat?
Goede beveiliging bestaat uit meerdere onderdelen die goed op elkaar zijn afgestemd. Denk aan wachtwoorden, firewall, virusscanner, encryptie, beveiligde toegang van buitenaf enzovoorts. Maar ook zaken zoals een juiste scheiding van data in uw netwerk, beleid rondom wachtwoorden en (internet)gedrag, het tijdig installeren van Windows updates maar ook andere patches. Het selecteren van de juiste mix afgestemd op uw organisatie is dan essentieel. Iets waar wij u goed bij kunnen adviseren, zowel nu als in de toekomst. Beveiligen is immers een doorlopend proces en geen eenmalige ‘ik installeer even iets’-actie. 


Het gaat te ver om alle mogelijkheden hier uitvoerig te bespreken, maar we pikken er een paar onderdelen beknopt uit.

Wachtwoorden. We werken er allen (verplicht) mee, maar inmiddels weet iedereen dat goede wachtwoorden best ingewikkeld kunnen zijn om te gebruiken of onthouden terwijl ze vatbaar zijn en blijven voor misbruik. Het toevoegen van tweestapsverificatie is daarbij een goed hulpmiddel, door bijvoorbeeld het ontvangen van een tijdelijke code op uw smartphone.

Firewalls, we noemen ze vaak zo. Maar onderling zijn er veel verschillen in beschermingskracht. De NextGeneration firewalls die we gebruiken, blokkeren niet alleen aanvallen. Ze zorgen ook voor gereguleerde toegang van buitenaf, controleren bestanden al op malware voordat deze op de werkplek/server worden aangeboden en reguleren toegang tot ongewenste websites. En de rapportage zorgt voor de nodige registratie.

Virusscanner. Virusscanner is eigenlijk een verouderde verzamelnaam. Een betere benaming en bescherming komt van Endpoint Protection software, die niet alleen virussen, maar ook malware en ransomware kan detecteren en stoppen. Voeg daar een automatische patchfunctionaliteit aan toe voor uw meest gebruikte software en we zijn al een heel eind op weg met beschermen van uw systeem.

We komen graag langs om de beste mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

We kunnen u ook helpen met:

Backup Online

File sharing

Netwerk monitoring

Office 365

Wireless werken